diumenge, 4 de juliol del 2010

Gran Premi de Catalunya de Motociclisme 2010

Diumenge 4 de juliol de 2010


Cursa 125cc

Intensa cursa la viscuda en la categoria de 125cc del Gran Premi Aperol de Catalunya, la primera de la matinal motociclista del Circuit de Catalunya. Si Marc Márquez gairebé calcava la seva actuació de les curses anteriors i obtenia amb una actuació memorable la seva quarta victòria consecutiva de la temporada, la 150 d'un pilot espanyol en la categoria mundial de 125 cc, que a més li permetia col•locar-se com a nou líder del Campionat del Món amb 1 punt sobre Pol Espargaró (Derbi), l'autèntica emoció s'ha viscut en la lluita per la resta de posicions del podi.

Després d'una fulgurant arrencada de Bradley Smith (Aprilia), Marc Márquez aconseguia recuperar la posició i creuava el primer pas per meta com a líder, situació que ja no deixaria fins el final. Aquest pot ser el resum pel que fa la victòria, encara que la crònica de la cursa no pot ser completa sense comentar la batalla per les dues posicions inferiors del podi. Després de la retirada per caiguda d'Esteve Rabat (Aprilia), els pilots Nico Terol (Aprilia), Pol Espargaró (Derbi) i Bradley Smith (Aprilia) s'embardissaven en una emocionant lluita en la qual els tres tenien opcions, fins que en l'últim gir la caiguda de Terol deixava les coses lliures per als seus dos rivals, sent segon Smith i Espargaró tercer.

Durant la cursa s'ha batut el rècord de volta ràpida de 2007 ni més ni menys que per part de quatre pilots, sent l'autor de la millor d'elles Espargaró i, per tant, el nou propietari del rècord del circuit (1'50 "590). Sandro Cortese (Derbi) s'adjudicava la lluita per la quarta plaça, mentre que Tomoyoshi Koyama (Aprilia) podia amb Randy Krummenacher (Aprilia) en la batalla per la sisena posició.

Marc Márquez (Guanyador en 125 del Gran Premi Aperol de Catalunya): "He sortit molt bé i he pogut escapar-me sol, encara que no ha estat tan fàcil com pugui semblar. Estic especialment content per aquesta victòria, que em situa líder; el meu somni era arribar a liderar algun dia aquesta categoria i avui ho he aconseguit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada